Πτέρυγα 3 | ART Telepaths | Διονύσης Φαρμάκης & Πεδίο Δ

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στο ΙΛΙΟΝ plus οι ‘’Πτέρυγα 3’’, οι ‘’ART Telepaths’’ και ο Διονύσης Φαρμάκης με τους Πεδίο Δ θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε μία βραδιά γεμάτη ατμόσφαιρα, σκοτεινές μελωδίες και ψυχεδελικά στοιχεία.
ΠΤΕΡΥΓΑ 3
Οι ‘’Πτέρυγα 3’’ είναι ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα με ατμοσφαιρικά στοιχεία, σκοτεινές μουσικές και μελαγχολικά ξεσπάσματα.
Οι Νίκος Τζίμας (μπάσο), Δημήτρης Μακρέας (πλήκτρα), Γιάννης Μαλεβίτης (κιθάρα), Λευτέρης Βουτσάς (τύμπανα) και Βαγγέλης Τσίμος (φωνή) αποτελούν τη σύσταση του συγκροτήματος.
Από το 2016, όταν και ξεκίνησε η ιστορία τους, δουλεύουν πάνω σε δικό τους υλικό. Το 2018 κυκλοφόρησαν διαδικτυακά το ΕΡ με τίτλο ‘’ Ιστορίες Από Την Τρίτη Πτέρυγα’’.
Σύντομα θα κυκλοφορήσει σε μορφή βινυλίου το LP του συγκροτήματος με τίτλο ‘’Με Βλέμμα Καρφωμένο Στο Κενό’’, στο οποίο περιλαμβάνεται και η μελοποίηση του ποιήματος ‘’Πεδιάδα του ορίζοντα’’ του Ιάσωνα Σταυράκη.
ART TELEPATHS
Οι ART Telepaths είναι:
Γιώργος Σκαρλάτος (φωνή, μπάσο),
Σταθης Παπανδρέου (τύμπανα),
Ηλίας Ράπτης (κιθάρα). Δημιουργήθηκαν στο τέλος του 2012 σαν Studio Project Act από τον Γιώργο Σκαρλάτο (ex-Magic de Spell).
Το 2013 κυκλοφόρησαν ένα 10ιντσο EP βινύλιο με τίτλο “Heaven Up There ! …Red Carpets Down Here…” (Geheimnis Records).
Σαν live μπαντα οι ART Telepaths εν μέσω καραντίνας κυκλοφόρησαν το 2ο βινύλιο EP τους, με τίτλο “FREAK-ΟΝΕΙΡΑ” (B-otherside records), όπου ξεχωρίζει η post punk διασκευή στην αυτοβιογραφική “Σχιζοφρενοβλαβίωση” του Νικόλα Άσιμου.
Η “Σχιζοφρενοβλαβίωση” αποτελεί το 1ο video clip της μπάντας, αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον σκηνοθέτη Ηλία Μωραΐτη. Η παρουσίαση της δουλειάς αυτής έγινε σε μια YouTube streaming Διαδικτυακή Πρόβα.
Οι ART Telepaths επεξεργάζονται μελωδίες και ρυθμούς dark alternative post-punk με συμπαγή και εκρηκτικό ήχο, παίρνοντας σαφή θέση και στάση στην κοινωνική κατάσταση των καιρών, έχοντας θεματολογικά επίκεντρο τον Άνθρωπο.
Νιώθουν δίπλα σ’ αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ψυχή τους, τα όνειρά τους, αλλά και την έκφρασή τους για ένα
καλύτερο κόσμο.
Διονύσης Φαρμάκης & Πεδίο Δ
Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2016 από το Διονύση Φαρμάκη με συμμετοχή πολλών μουσικών έως ότου να πάρει τη σημερινή του μορφή.
Έχει στο ενεργητικό του 4 album, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει ο πέμπτος δίσκος από την παρούσα σύνθεση του Πεδίου Δ. Ταυτόχρονα με τη συνεργασία του με καλλιτέχνες όπως οι Active Member, ο Σαράντης Αλιβιζάτος, ο Μιχάλης Κακέπης, ο Σταμάτης Μορφονιός και άλλοι, ο Διονύσης Φαρμάκης δε σταμάτησε να γράφει και να παρουσιάζει τα δικά του τραγούδια.
Ο ήχος ήταν αρχικά επηρεασμένος από rock καταβολές, ενώ στην πορεία άρχισε να γίνεται πιο πολύπλευρος, με προσμίξεις από trip hop, ηλεκτρονικά στοιχεία, ψυχεδελικά ηχοτοπία κα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με κλασσικά και παραδοσιακά όργανα, διατηρώντας όμως τη rock διάθεση.
Στις 7 Νοεμβρίου στο Ίλιον plus θα παίξουν με το μικρό σχήμα τραγούδια διασκευασμένα από το πρόσφατο ”ahimsa” , μερικά ακυκλοφόρητα από τον δίσκο που ετοιμάζουν τώρα και παλαιότερα κομμάτια από τη δισκογραφία του Διονύση.
ΙΝΦΟ
Πτέρυγα 3 | ART Telepaths | Διονύσης Φαρμάκης & Πεδίο Δ
Κυριακή 7 Νοέμβρη
Εισιτήριο : 8 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
Ώρα έναρξης : 21:00
Πόρτες : 20:00
ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα
2108824383, 6983600510
Ο κάτοχος του εισιτηρίου, βάση της σχετικής νομοθεσίας, υποχρεούται να επιδείξει κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19 ή [β] πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.